Zachęcamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego, jak również do skorzystania z formularza kontaktowego

71 314 71 19
biuro@bagan.pl

Polityka Prywatności

 

Polityka Cookies

 

  1. Co to są pliki cookies? Pliki cookies ? pliki tekstowe zawierające informacje dotyczące ustawień urządzenia (np. komputer, tablet, telefon) z którego korzystasz odwiedzając naszą stronę internetową (serwis), po to aby serwis ten prawidłowo wyświetlał się na Twoim urządzeniu. Pliki cookies pozwalają na optymalizację ustawień serwisu do ustawień Twojego urządzenia również przy następnych odwiedzinach serwisu przez Ciebie. Wtedy mechanizmy serwisu odczytują informacje z plików cookies zapisanych na Twoim urządzeniu i dostosowują parametry serwisu do zawartych tam treści.

    Rodzaje wykorzystywanych przez nas plików cookies

    W ramach serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików cookies:
    a) cookies sesyjne; oraz
    b) cookies stałe. Cookies sesyjne ? są przechowywane na Twoim urządzeniu do momentu zakończenia korzystania z przeglądarki lub wylogowania się z serwisu (jeżeli serwis przewiduje taką funkcjonalność). Cookies sesyjne mają za zadanie optymalizację poruszania się w serwisie, np. poprzez zapamiętanie ustawień zalogowanego w serwisie użytkownika (jeżeli serwis przewiduje taką funkcjonalność).

    Cookies stałe - są przechowywane na Twoim urządzeniu do momentu ich usunięcia przez Ciebie, chyba że parametry urządzenia na którym korzystasz z serwisu mają za zadanie wcześniejsze ich usunięcie (np. poprzez ustawienia domyślne). Cookies sesyjne mają za zadanie optymalizację poruszania się w serwisie poprzez korzystanie z informacji o poprzednich wizytach, jak również wykorzystaniu informacji z innych plików cookies, zachowanych w związku z wizytami w innych serwisach.

    Przykładowe informacje jakie mogą być umieszczane na Twoim urządzeniu w plikach cookies to dane dotyczące: logowania, wyświetlonych reklam, oddanych głosów w konkursach itp.
  2. Dane osobowe Użytkowników są przetwarzane przez Operatora zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, w celu świadczenia przez Operatora usług oraz w celach marketingowych związanych z funkcjonowaniem przedsiębiorstwa Operatora (w tym Serwisu), a także świadczeniem usług przez Operatora. Użytkownik nie będzie otrzymywać informacji marketingowych i handlowych, jeśli nie wyrazi na to zgody. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.
  3. Operator zapewnia Użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych, w tym prawa dostępu do treści własnych danych osobowych i ich poprawiania oraz prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych na zasadach opisanych w przedmiotowej ustawie.
  4. W ramach realizacji prawa do kontroli przetwarzania własnych danych osobowych, Użytkownik ma w szczególności prawo do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych ze względu na swoją szczególną sytuację, a także wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych, gdy Operator zamierza je przetwarzać w celach marketingowych lub wobec przekazywania przez Operatora danych osobowych innemu niż Operator administratorowi danych.
  5. Dane osobowe Użytkowników mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.
  6. Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazywane podmiotom trzecim, wskazanym przez Operatora, w tym podmiotom wykonującym na zlecenie Operatora czynności dotyczące realizowanych na rzecz Użytkownika przez Operatora w ramach Serwisu.
  7. Dane osobowe Użytkowników są chronione przez Operatora przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, a także innymi przypadkami ich ujawnienia albo utraty oraz przed zniszczeniem lub nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń organizacyjnych, a także zabezpieczeń o charakterze technicznym i programistycznym stosownie do obowiązujących przepisów.
  8. Dowiedz się jak wyłączyć obsługę ciasteczek dla poszczególnych przeglądarek:
    -dla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
    -dla Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
    -dla Windows Internet Explorer (wersja 7 i 8): http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/cookies-frequently-asked-questions
    -dla Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
  9. Ograniczenia w zapisywaniu plików cookies
    Pamiętaj, że brak akceptacji niektórych lub wszystkich plików cookies może spowodować brak możliwości poprawnego korzystania z serwisu lub ograniczenia jego funkcjonalności.